fejléckép

Tájékoztató

Újpest Önkormányzatának „Aranyhíd” Gyermekek Átmeneti Otthona 2001. májusában nyitotta meg kapuit. Az eltelt idő alatt sok olyan családon és gyermeken tudtunk segíteni, akiknél átmenetileg gond és probléma merült fel. Ezek megoldásának idejére a gyermekek átmeneti gondozását és ellátását vállaljuk fel. Az ellátás magában foglalja a gyermekek étkeztetését, tanulási foglalkozásokat, szabadidős programokat, oktatási intézményekkel való kapcsolattartást. A szülő felügyeleti joga a gyermek felett továbbra is fennmarad és a családi pótlékot is megkapja. Az otthon dolgozói és a szülők szorosan együttműködnek, a gyermekekkel kapcsolatos összes problémát megbeszélik. A gyermekek ellátásáról és foglalkoztatásáról nevelők, pszichológus, családgondozó, gyermekfelügyelők és egy képzőművésznő gondoskodik.

2011-ben épületünk tetőtere beépítésre került. Az eddig eltelt időszakban 3 év feletti gyermekek befogadására volt alkalmas az épület. A jelenlegi átalakításnak köszönhetően mostantól csecsemők, óvodáskorúak fogadására is készen állunk. A tetőtérben 0-7 év, az emeleten 8-18 év közötti gyermekeket várunk. Olyan szülőknek és gyermeküket egyedül nevelő édesanyáknak és édesapáknak ajánljuk figyelmébe ezt a lehetőséget, akiknek átmeneti életmódbeli problémájuk adódott. A családmodell mintájára alakítottuk a gyermekotthon életét. Célunk, hogy minden gyermeknek az ő személyes szükségleteinek, egyéni képességeinek megfelelően tudjunk nyugodt, harmonikus légkört biztosítani, melyben jól érzi magát. Így a családból való kikerülés kisebb megrázkódtatás számukra.

Az otthon 3 kerületből tudja fogadni a gyermekeket, ezek a IV., XV., és a XVI. kerületből. A IV. kerületből bekerülő gyermekek után a szülőknek havi keresetükből térítési díjat kell fizetni. A XV. és a XVI. kerületi gyermekeknek nincs térítési díj. Jelentkezni személyesen lehet, vagy az illetékes Gyermekjóléti Központokon keresztül. A gyermek önmaga is kérheti felvételét az otthonba, ha otthonról önkényesen eltávozott és ellátás, felügyelet nélkül maradt.

Elérhetőségeink:
1042 Budapest, Hajnal utca 15.
Tel: 06-1-369-4107
Fax: 06-1-369-4368

Együttműködő intézményeink:
IV. kerületi Gyermekjóléti Központ
1042 Budapest, Deák Ferenc u. 93. Telefon: 370-4107

XV. kerületi Fióka Gyermek- és Ifjúságvédelmi Központ
1155 Budapest, Kolozsvár u. 4/b. Telefon: 410-0001

XVI. kerületi Napraforgó Gyermekjóléti Központ
1163 Budapest, Cziráki u. 22. Telefon: 403-0001

Fel↑