Intézményünk feladatai
 
Szociális ellátás

A SZI által biztosított szociális ellátási feladatainak egyik legfontosabb részét a Családsegítő- és a Gyermekjóléti Központ valósítja meg. A két szervezet egymással együttműködésben dolgozik. Közös céljuk, hogy minden újpesti gyermek megfelelő körülmények között, olyan családban éljen, mely lehetővé teszi számára a zavartalan és egészséges testi, valamint szellemi fejlődést. A továbbiakban megtudhatják, milyen szakemberek és milyen problémák megoldásában tudnak segítségükre lenni.

A szociális jellegű feladatok között szintén megkülönböztetett szerepet kap az idős, emberek gondozása, ápolása, ezt a feladatot az Őszi Fény Integrált Gondozási Központ látja el.  Ide tartoznak az idősek klubjai, az étkeztetés, a házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, az átmeneti bentlakást nyújtó időskorúak gondozóháza. Igyekszünk segítségére lenni minden rászoruló idős embernek elhivatott szakképzett kollégáink segítségével.

Néhány éve a Király u-i telephelyen működő nyugdíjas házunkban vendégszobákat alakítottunk ki, melyekben átmeneti jelleggel, igény szerint és személyre szabottan nyújtunk ellátást az igénylőknek, míg 2008. október 01-től a Tungsram u-i telephelyen időskorúak gondozóháza került beindításra, mely átmeneti elhelyezést biztosít az egész ország területéről érkező idősek részére. 2008. október 01-től indult el Újpest egész területére kiterjedően jelzőrendszeres házi segítségnyújtó szolgáltatásunk is.

Az érvényes törvényi előírásokkal adekvát gazdasági racionalizálás révén, szervezeti átalakulás keretében Újpest Önkormányzat Szociális Foglalkoztatója 2015. 03. 31-ével megszűnt, mint önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv funkcionálni, és 2015. április 1-i hatállyal, jogutódlással Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye részeként működik tovább.
A Foglalkoztató alaptevékenysége ezentúl is a megváltozott munkaképességű, még aktív korú potenciális munkavállalók foglalkoztatása, és az itt foglalkoztatott emberek nyílt munkaerő piacra való visszavezetése, valamint a halmozottan hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatásának megszervezése. Újpest SZI Szociális Foglalkoztató (ÚSZISZF) címe: 1042 Budapest, Viola utca 6.-8. A Foglalkoztató vezetője Szokira Anikó.

Ezekről a szolgáltatásokról weboldalunkon bővebben olvashatnak. Jelentkezés feltételeiről, és az elérhetőségeinkről.

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye

Cím: 1042 Budapest, Deák Ferenc u. 93.

E-mail cím:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Megközelítés:

Az Intézmény az Újpest Központtól a piros 196-os, 196A és a 104-es busz Árpád Kórház, illetve a 14-es villamos Szakorvosi rendelő megállójánál leszállva érhető el  a leggyorsabban.
A Deák Ferenc utca sétálóutca, gépjárművel nem lehet rajta behajtani. Parkolni a Latabár Kálmán utcában lehetséges, amire az Árpád útról lehet rákanyarodni.

Központi telefonszám: 231-60-10  Fax: 390-4370

Igazgatóság/titkárság: 231-60-11, 231-60-10/100, 113 mellék

  -Dr. Varga József igazgató
  -Barboláné Balázs Mira Andrea titkárságvezető
   
Gazdasági vezető: 231-60-15
 
  -Bruzsa Melinda gazdasági vezető
 
Pénzügyi csoport: 231-60-15
 
   -Stadler Rita leltár ellenőr
   -Urbán Kinga pénzügyi előadó
    
Munkaügyi csoport: 231-60-17, 231-60-10/111, 112 mellék

   -Jaczkóné Andrási Mónika vezető személyügyi főelőadó
   -Rácz Gabriella munkaügyi előadó 
 
Informatika: 231-60-10/105 mellék

  -Korda Sándor informatikai és adatbiztonsági vezető
 
Gondnokság vezető: 231-60-16, 231-60-10/109, 130 mellék

  -Treszkai Gusztáv vezető gondnok